Guide til køb aktier og oprettelse af depot

Drømmer du om at tjene lidt ekstra penge, så du kan opbygge en solid pensionsopsparing eller tjene passiv indkomst? Så er aktiehandel en rigtig god løsning.
Hvis du er nybegynder som aktiehaj, får du derfor her en guide til hvordan du køber aktier og opretter et depot nemt og billigt.

Sådan åbner du et aktiedepot 

Det er hverken svært eller tidskrævende at komme i gang med at investere i aktier. Det kræver dog, at du først åbner en investeringskonto, som også er bedre kendt som et aktiedepot. Du åbner et aktiedepot gennem en investeringsplatform. Der findes mange forskellige at vælge mellem, og det er bestemt ikke ligegyldig, hvilken du går med. Der kan nemlig være stor forskel på de fordele, du får ved at købe aktier igennem de forskellige børsmæglere. Du kan også åbne et aktiedepot hos de fleste etablerede bankinstitutter.

Jeg benytter selv Nordnet som investeringsplatform, der er blandt de mest benyttede i Danmark. Her er det nemlig utroligt nemt og billigt at komme i gang, og du kan føle dig i trygge hænder. Det er ganske gratis at oprette sig hos Nordnet og åbne et aktiedepot. Du udfylder blot nogle standardoplysninger i ansøgningen, som du indsender sammen med gyldig legimitation, og så kan du komme i gang med investere i aktier med lav kurtage til 29 kr. Samtidig får du masser af brugbar information om, hvordan du investerer klogest. Du kan læse mere om åbning af aktiedepot hos Nordnet.

Fordele med Nordnet:

  • Et serviceopkald, så du kommer bedst fra start
  • Aktiehandel fra 29 kr.
  • Ingen depotgebyrer
  • Gratis adgang til Nordens største investeringsnetværk Shareville
  • Indskudsgaranti, investorbeskyttelse og garantifond

køb aktierVælg den rette investeringsplatform

Som nævnt har det stor betydning, hvilken platform du vælger at investere igennem. Derfor gælder det om at researche de forskellige muligheder godt og grundigt, før du åbner dit aktiedepot. Du skal vælge en platform, som giver dig de bedste vilkår for at investere på den måde, som du ønsker, uden det kommer til at koste dig en bondegård.

Først og fremmest er det vigtigt at kigge på, hvor meget du skal betale i kurtage for hver handel. Kurtage kan også kaldes handelsomkostninger. Her er tale om det beløb, som du skal betale til investeringsplatformen for at få dem til at facilitete aktiehandlen. Hvis du som mange nybegyndere gere vil investere små beløb hver eneste måned, gælder det altså om at finde en platform med en lav kurtage, da det ellers hurtigt kan blive meget dyrt.

Nordnet er kendt som en af Danmarks billigste børsmæglere online. Her handler du fra 29 kroner pr. handel, og så slipper du også helt for depotgebyrer. Hvis du vælger at købe aktier gennem din bank, vil du opleve, at kurtagen er langt dyrere. Hvis kurtagen er for høj, vil det kræve et ekstraordinært stort afkast, før det vil kunne betale sig for dig at investere og ikke ende med en underskudsforretning.

Kend dit budget og forbered dig

Der er altid en risiko forbundet med at investere i aktier. Som køber har du aldrig nogen garanti for, at du får det forventede afkast, da markedet kan vende utroligt hurtigt. Hvis du vil have de bedste forudsætninger for succes med aktiehandel, er det dog afgørende, at du ikke bare kaster dig ud i det i blinde. Det kræver nemlig tålmodighed og et grundigt forarbejde, hvis du vil undgå at begå dumme og bekostelige fejl.

For mange nye investorer er det helt store spørgsmål, hvor meget de skal investere. Det afhænger naturligvis af, hvad de givne aktier koster, og hvor meget køberen er villig til at bruge. Prisen på en aktie kan variere fra få ører til flere tusinde kroner. Her er det altid vigtigt at overveje sin tidshorisont. Hvis du investerer en større sum penge, skal du altså gøre op med dig selv, hvornår du har brug for at få pengene igen. Det kan altid bedst betale sig at investere mange penge på den lange bane. Hvis du allerede inden købet ved, at du får behov for at få pengene igen inden for få år, er der stor sandsynlighed for, at du ikke tjener ret meget på investeringen, eller at du endda mister penge.

Du skal også overveje, hvor høj en risiko, du er villig til at løbe. Ligger du på et lavt, mellem eller højt risikoniveau? Det har nemlig også betydning for, hvilke aktier du bør satse på, og hvor meget du skal investere i dem.

Fordele og ulemper ved at investere i investeringsforeninger

Som investor kan du vælge enten at investere i almindelige aktier eller investeringsforeninger. Og der er stor forskellig på de to typer investeringer. Almindelige aktier er en god måde at prøve aktiehandel af ved at købe nogle få enkelte aktier i selskaber. På denne måde er det dog meget svært at sprede sin risiko nok på forskellige aktier, da det kræver mange penge.

Derfor kan investeringsforeninger være et godt alternativ. Her har du nemlig mulighed for at investere i flere forskellige aktier for få penge gennem en enkelt handel. Dermed ejer du små andele af mange forskellige selskaber både nationalt og globalt. Dermed får du effektivt spredt din investering, så du mindsker risikoen for at tabe det hele på gulvet. Det er også en rigtig god løsning for dig, som ikke har så stor en viden om at investere i aktier. Samtidig sparer det dig tid, da investeringsforeningen varetager investeringerne for dig. Ulempen er dog, at dine investeringer på denne måde formentligt ikke stiger eksplosivt. Det er derimod fordelen ved enkeltaktier, som kan blive enormt lukrative, hvis du vælger de rette.

Nyeste blog indlæg

Kommentar

Velkommen! Jeg har mange års erfaring med online markedsføring. Book et møde idag og lad mig hjælpe din forretning til bedre positionering online.

Theis
Online specialist
Join min MarketingClub

Få gratis tips et par gange om måneden om alt indenfor online marketing.

Har du et spørgsmål?

Jeg svarer gerne på spørgsmål indenfor online marketing uden det koster dig noget. Skriv til min mail.

Theis Hansen